Vårt neste kull blir våren 2020

2018 og 2019 var valpefrie år for oss. Vi gleder oss veldig til å forhåpentligvis ha noen valper i 2020.

 

Det er to kombinasjoner som planlegges, i begge disse kombinasjonene forventer vi fine, friske og trivelige valper. Det er muligheter for både godt eksteriør, og gode bruksegenskaper til hobbybruk.  Vi har selvsagt planer om å beholde noe selv fra disse kullene, men det vil sannsynligvis også bli valper til salgs de til som ønsker en god turkompis. En som alltid må holdes i bånd, men som mer enn gjerne hjelper til ved å kløve og/eller trekke.

Hvis du kunne tenke deg å deleie en valp med oss, eller være fôrvert/ha en hund på avlsavtale, så kan det være aktuelt for den rette personen/familien.

 

Kull 1: Is og Frost kullet

 

Dette er en kombinasjon med Beringia som mor, far avventer vi litt med å publisere da vi venter på noen DNA resultater. Vi forventer ikke å finne sykdom eller annet negativt, men venter likevel på resultatet før vi publiserer hvem han er.

 

 


Kull 2: Natthimmelkullet 

Dette kullet vil være en inseminering med frossen sperm fra Jericho. Det forventes derfor litt mindre kull enn normalt, men det kan også bli et normalstort kull.  Det blir et spennende prosjekt.


Jericho ble født i USA i 1999, og var en naturlig leder som tok sin plass i fronten av storspann tidlig. Han har gått flere langdistanseløp hos sin oppdretter og eier.  Han beskrives som en snill og enkel hannhund å håndtere i tillegg til sine gode egenskaper i selen.
Som 8 år gammel ble han importert til Norge i et samarbeid mellom tre ulike kenler. Han fikk flere kull mens han ennå levde og har også en valp fra frossen inseminering. Flere av disse valpene ble gode lederhunder. Disse "valpene" er nå over 10 år gamle.


Stjerne er av eget oppdrett og er en ekstremt snill hund med mennesker, man kan gjøre hva man vil med denne hunden. Hun har litt bestemte meninger når det kommer til andre tisper, men det er ikke noe problem så lenge man som eier styrer hva hun får lov til å ikke. Hun har et godt eksteriør og er fullcertet på utstilling, hun har også flere CACIB, men kun sparsomt stilt i utlandet.  I hennes første kull kom det flere valper av høy kvalitet deriblant hennes datter Polaris som vi selv beholdt og hennes sønn Qannik som vi deleier.  Stjerne kan gå som leder i spann, men har ikke allerverdens av erfaring med det. Hun er styrbar, holder fokuset fremover, jobber godt og holder høyre siden. Mange av disse egenskapene har hun fra sin mor Denali.

Vi håper på å forsterke trekkegenskapene med kombinasjonen, og også få brukbare lederegenskaper, selv om vi såklart ikke kan gi noen garantier.