Nordlys ser etter sitt nye hjem


Snøfrost Dansende Nordlys - registreringsummer: NO61226/21. "Mr. Attitude" som han ble kalt som liten valp, ser etter sin nye familie.

Han er fra Natthimmelkullet på 8 valper født 25. august 2021, hvor far er tysk, og det ble importert frossen sæd, og mor er av vårt eget oppdrett.

Dette er en valp vi har holdt tilbake for evaluering for å selv beholde, men vi har nå kommet til den konklusjonen at han skal få sitt eget hjem. Vi har søsteren hans og fortsetter å evaluere en bror. Nordlys er en aktiv valp med stemmebåndet i behold. Han er snill og grei, men har litt meninger - noe han gjerne uttrykker med lyd/prating. Dett er en sosial hund som er veldig glad i kos og oppmerksomhet. Han sover inne om nettene som alle våre hunder, og tilbringer en god del timer ute på dagene. Han har derfor en ganske kraftig vinterpels som han så vidt har begynt å røyte for første gang.

Nordlys vil antagelig ende opp som kryptorchid da han per i dag har en testikkel i lysken og en oppe i kanalen.  Han selges derfor til redusert pris, og skulle testiklene ramle ned så blir det bonus for de som blir hans nye familie.  Han selges utelukkende til noen som vil ha en fin familie og turhund.

Nordlys er vaksinert, ormekuret, registrert, miljøtrent og godt sosialisert, men har ikke møtt noen katter i sitt liv.  Med seg herfra får han en livslang support i oss som oppdrettere og vi vil levere han med en ny helseattest når et nytt hjem er funnet.Vi har et planlagt kull per i dag. Dette er kun planer, og de kan endres.  .
Etter dette kullet er født vil vi antagelig ta minst 2 års pause før vi har et nytt kull.

 


Kull 2022: Lokalvindkullet

 

Antagelig våren 2022 kommer vil til å pare Dalbris med Orca.
Etter litt frem og tilbake og mange vurderinger hit og dit har vi kommet frem til at vi ønsker å bruke Orca som partner til Dalbris.

Orca, Snøfrost Ymer den digre Orca, er en snart 8 år gammel hannhund. Han er en glad, vennlig, frisk or arbeidsom kar. I spannet går han hovedsakelig bakerst da han er sterk og jobber godt, men han kan gå i led. Jeg vil likevel ikke kalle hann en typisk leder i spannet.  Orca er en veldig snill og stødig hannhund med alt av folk, barn, valper og tisper. Med hannhunder har han litt mer meninger, men bare de blir kjent så går det også bra. Han bor per i dag med sin nevø, og det går helt fint - også når tispene har løpetid. 
Eksteriørmessig er det mye bra på Orca, hans største ulempe er en tendens til å bære halen for høyt/stramt. Brystkassen hans er dyp, men kunne ønskes noe bredere. Orca ser ut som en langt kraftigere hund enn det han er, så dette er en hund man må ta på og ikke kun bedømme på avstand.  Han har fine, lette, reine og effektive bevegelser som kommer av balanserte og moderate vinkler både foran og bak.

Dalbris er en tispe som er  litt forsiktig av seg og ikke så glad i uventede og ukjente ting, mens hun er mentalt sterk på mange andre områder. Hun er, som nesten samtlige av våre hunder, hverken lydberørt eller har redsler for noen typer underlag, eller noen former for naturlige mijøer. Hun trenger likevel en mentalt stødig partner, noe Orca er. Her hjemme er hun verdens største kjelegris og hun elsker kos og klapp. Kan ofte velge det fremofor godbiter eller tyggebein.
Dalbris er en forholdsvis kraftig tispe i kroppen, uten at det blir for voldsomt. Også hun kan ha en tendens til å bære halen høyt, men ikke stramt/krøllet. Vi forventer likevel ikke supre haler i dette kullet.
I selen er hun svært ivrig. Hun går mest i led da hun jager fremover, men hun er på ingen måte noen superleder. Siden jeg mangler gode ledere etter at Dalbris sin bestemor (Denali) og Freke (Orcas far) ble pensjonert løper hun likevel mest i led, noe som går helt fint i de fleste situasjoner.

I dette kullet vil det kun komme mørke valper, enten sorte eller røde, og selvsagt med hvitt. Det kan være varierende mengde hvitt som kommer.  Vi forventer i utgangspunktet ikke et stort kull da Dalbris sin mor, Fjellbris, har fått kull på 3 og 4 valper og kullstørrelse er til en viss grad arvelig. 

Vi planlegger så klart å beholde en valp selv, og minst en annen valp er lovet bort om det kommer en som passer.
 


Kull 2024: ?

Dersom Tundra, tispa vi har på avlsavtale, utvikler seg videre som vi håper og går igjennom alle helsetester samt viser seg til å være en rasetypisk Siberian Husky i eksteriør og gemytt så er planen at hun skal få et kull i 2024. 
Dette er såpass langt frem i  tid og med såpass mange usikre momenter per i dag at selv om vi har noen mulige avlspartnere i kikkerten så vil ingenting kunngjøres før tidligst høsten 2023.